Od bochenka do ziarenka” Zapoznanie się z procesem wytwarzania pieczywa. Poznawanie przepisów kulinarnych i wprowadzenie ich do samodzielnego wykonania. Smakowanie rożnych gatunków pieczywa.
Zajęcia kulinarne w ramach Międzynarodowego Projektu Edukacyjnego Piękna Nasza Polska Cała Kulinarne podróże małe i duże. Kształtowanie nawyku jedzenia warzyw i owoców. Samodzielne przygotowanie sałatki owocowej
„Mali kucharze pieką gofry” Rozwijanie zainteresowań kulinarnych uczniów poprzez naukę sporządzania prostych posiłków. Przygotowanie gofrów
„Zdrowe i kolorowe kanapki na drugie śniadanie”. Rozwijanie zainteresowań kulinarnych uczniów poprzez naukę przyrządzania prostych i zdrowych posiłków. Przyrządzenie zdrowej kanapki
„Skąd przybyły do nas ziemniaczki?” Poszerzenie wiedzy na temat warzyw i owoców pochodzących z różnych stron świata. Smażenie frytek
„Zdrowo jem-rośliny oleiste. Do czego służy olej?” Poszerzenie wiadomości o roślinach oleistych, właściwości olejów, wykorzystanie ich w kuchni. Smażenie pączków serowych